Денеска фудбалерите на Тетекс забележаа висока победа од 8-1 против ФК Воска на четвриот пријателски натпревар на зимските подготовки во Охрид и последен пред враќањето на тимот во Тетово. Во листата на стрелци за Тетекс се запишаа: Бојан Михајловски и Силвио Ангеловски по два пати, Димитар Иванов, Александар Пановски, Ринор Ајдини и Мирослав Јованоски.

Почетен состав на Тетекс

25
Тимевски
3
Стојановски
8
Билбилоски
6
Николовски
14
Здравкоски
21
Чилафи
23
Бајрами
4
М. Јованоски
19
А. Пановски
9
Михајловски
11
Дервиши

Тимот се враќа дома каде ќе ги финализира припремите пред почетокот на вториот дел од ВМФЛ – Запад.

сподели ја статијата!

февруари 5, 2021