Чест, гордост и привилегија е да си член на навивачката група Војводи. Овој збир на млади луѓе кој секогаш први застанувале на браникот за својот клуб Тетекс, својот град Тетово и нашата единствена мајка Македонија. Честа, гордоста и привилегијата значи и должност кон постарите генерации и основачите на оваа група кој ни оставиле еден вид на културно наследство што можеби е последното, но дефинитивно најискреното македонско што е преостанато во нашиот град. Но и обрвска кон идните генерации кој после нас ќе дојдат и ќе станат дел од оваа голема фамилија и рамо до рамо со нас ќе ја шират македонската идеолигија и работат за македонската кауза.
ОДБРОЈУВАЊЕТО до 30 години од постоењето на навивачката група Војводи ЗАПОЧНА !

Извор: Официјална страница на навивачката група Војводи Тетово

сподели ја статијата!

септември 20, 2018